Gildor's Forums

Author Topic: Bioshock Infinite Animation  (Read 3683 times)
theoneman
Jr. Member
**
Posts: 41


View Profile
Bioshock Infinite Animation
« on: September 07, 2014, 20:41 »

I know Bioshock 1 and 2 animations were in HKX files, is Bioshock Infinite the same way? Whats preventing support of the animations?
« Last Edit: August 29, 2016, 22:49 by Gildor » Logged
Skykila
Global Moderator
Sr. Member
*****
Posts: 261



View Profile
Re: Animation Files
« Reply #1 on: September 07, 2014, 22:30 »

is Bioshock Infinite the same way?
Nope, Infinite use Morpheme animation engine.
Logged

I have the simplest tastes. I am always satisfied with the best.
Oscar Wilde
Gildor
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 7854



View Profile WWW
Re: Animation Files
« Reply #2 on: August 29, 2016, 22:49 »

Hi guys.
There's a thread on Russian forum discussing Bioshock Infinite animation support - http://www.gildor.org/smf/index.php/topic,1789.0.html
The guy from this thread (ID-Daemon) made a tool which converts morpheme animations into SMD format which can be loaded into Blender and other modeling software. Here's the relevant Zentax thread:
http://zenhax.com/viewtopic.php?f=5&t=3009
« Last Edit: August 29, 2016, 23:18 by Gildor » Logged
Mr.Curious
Newbie
*
Posts: 17


View Profile
Re: Animation Files
« Reply #3 on: October 27, 2020, 07:05 »

Hi guys.
There's a thread on Russian forum discussing Bioshock Infinite animation support - http://www.gildor.org/smf/index.php/topic,1789.0.html
The guy from this thread (ID-Daemon) made a tool which converts morpheme animations into SMD format which can be loaded into Blender and other modeling software. Here's the relevant Zentax thread:
http://zenhax.com/viewtopic.php?f=5&t=3009

Did you ever get this working ? I downloaded the file from the first post bsi_anim.exe but it seems to not work. A CMD window appears for one second and then nothing. I tried it with compatibility mode for WIn7 (im on Windows 10) but this did not help.

Cheers
Logged
Gildor
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 7854



View Profile WWW
Re: Animation Files
« Reply #4 on: October 27, 2020, 09:24 »

Did you ever get this working ?
Me? No, I didn't try it at all. I've just posted a link to Russian thread for non-Russian speakers.
BTW don't run the tool from explorer. Run cmd.exe and start the program there - at least you'll be able to read the message. It's command line tool basics, and UModel had to be used in the same way years ago.
Logged
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Leviathan design by Bloc | XHTML | CSS