Gildor's Forums

Author Topic: [UModel] Skeleton exporting but not animations  (Read 2204 times)
Kalvinis
Newbie
*
Posts: 1


View Profile
[UModel] Skeleton exporting but not animations
« on: October 19, 2017, 02:14 »

Hello.

I've been using the program UModel to export various textures, meshes, etc. I do enjoy using UModel, but have run into a small issue (which may not be one).

Whenever I attempt to export an animation from an Unreal Engine 4 game (4.15 to be exact, so it's probably not supported yet), the relevant skeleton for said animation is exported but not the animation file for said skeleton. So basically, I try to export "anim00_run.uasset" to get an animation file, but instead I get "Soldier_Normal_Skeleton.psa".

At first I thought it may have been related to an error about not finding the relevant skeleton file (which did pop up), but after clearing that up, the same issue comes up again.
« Last Edit: October 19, 2017, 02:33 by Kalvinis » Logged
Gildor
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 7924



View Profile WWW
Re: [UModel] Skeleton exporting but not animations
« Reply #1 on: October 19, 2017, 11:27 »

Hi.
Psa file holds multiple animations. This was because UE1-UE3 skeletal animation has a kind of AnimSet object, and this object holded all tracks.
For UE4 this was changed. All animations are standalone now. However they ALL references the same skeleton. Too keep existing architecture, I'm using "Skeleton" object as "AnimSet" now. This is why it appears for you like if "skeleton was exported".
Logged
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Leviathan design by Bloc | XHTML | CSS