Gildor's Forums

Author Topic: Milkshape 3d problem with l2 models  (Read 3530 times)
Karmel
Newbie
*
Posts: 4


View Profile
Milkshape 3d problem with l2 models
« on: December 28, 2014, 23:53 »

Hello,
I have a problem with bigger models from lineage2 - animations not work good. Generally animations work but tail dont move.
This problem occurs in every bigger model. In small models i havent that problem. Extracted by Umodel.


Model and animation:
http://speedy.sh/dedGw/antaras.zip

Preview:
https://www.youtube.com/watch?v=b6haQRV4NkE
« Last Edit: December 28, 2014, 23:57 by Karmel » Logged
Gildor
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 7995



View Profile WWW
Re: Milkshape 3d problem with l2 models
« Reply #1 on: December 28, 2014, 23:55 »

Did you use md5 or psk format?
Logged
Karmel
Newbie
*
Posts: 4


View Profile
Re: Milkshape 3d problem with l2 models
« Reply #2 on: December 28, 2014, 23:57 »

Oh, thanks for fast reply.
Model .psk
Animation .psa
Logged
Gildor
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 7995



View Profile WWW
Re: Milkshape 3d problem with l2 models
« Reply #3 on: December 29, 2014, 00:01 »

As I remember, MilkShape had some troubles with psk format a few years ago (before I wrote "ActorX Importer for 3ds Max", I think). Probably these bugs was not fixed yet. Try md5 format, or use 3ds Max / Maya / Blender - all these programs has psk/psa importers (Max - created by me, other - you may find links in FAQ).
Logged
Karmel
Newbie
*
Posts: 4


View Profile
Re: Milkshape 3d problem with l2 models
« Reply #4 on: December 29, 2014, 01:27 »

But extracted files is psk, i can easy convert it to md5 ? or md5 format is only in selected games ? i need models from lineage2, if its true, i will try with that ActorX Importer.
Thanks for help.
Logged
Gildor
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 7995



View Profile WWW
Re: Milkshape 3d problem with l2 models
« Reply #5 on: December 29, 2014, 11:13 »

You may export meshes and animations in md5 format by adding "-md5" option to umodel's command line. By the way, if Milkshape has bugs with psk for years - it could have bugs anywhere Smiley
Logged
Karmel
Newbie
*
Posts: 4


View Profile
Re: Milkshape 3d problem with l2 models
« Reply #6 on: December 30, 2014, 19:16 »

So... You are right, in 3ds max all work perfectly, in md5 milkshape model isnt correct too...
Thanks for help.

Greetz,
Karmel
« Last Edit: January 06, 2015, 17:46 by Karmel » Logged
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Leviathan design by Bloc | XHTML | CSS