Gildor's Forums

Author Topic: Umodel command line to export all icons from Fortnite  (Read 5200 times)
PeekaBooz
Newbie
*
Posts: 5


View Profile
Umodel command line to export all icons from Fortnite
« on: May 27, 2018, 20:18 »

I'm trying to export all Icons from the Fortnite game, using UModel. I've managed to get it all working with an AES key, but saving all Icons one-by-one takes a long time, could this be done using a command line?

Example:
umodel -export -path=c:/program files/epic games/fortnite -all UI/Foundation/Textures/Icons

This way it will load umodel, then export all files in the UI/Foundation/Textures/Icons folder.

Any ideas? <3
« Last Edit: May 27, 2018, 23:50 by Gildor » Logged
Gildor
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 7958



View Profile WWW
Re: Umodel bash script to export all icons from Fortnite
« Reply #1 on: May 27, 2018, 20:24 »

Code:
umodel.exe -path=... -export */UI/Foundation/Textures/Icons/*
Compare with your command to understand the difference. If this won't work - you're using too old umodel (I've changed something for batch processing recently). You're definitely using something old, because "-all" option has been removed.
Logged
PeekaBooz
Newbie
*
Posts: 5


View Profile
Re: Umodel bash script to export all icons from Fortnite
« Reply #2 on: May 27, 2018, 20:38 »

I've been looking at the Examples

http://prntscr.com/jn93og
Logged
PeekaBooz
Newbie
*
Posts: 5


View Profile
Re: Umodel bash script to export all icons from Fortnite
« Reply #3 on: May 27, 2018, 20:55 »

When using umodel.exe UI the icon portraits background look weird... do you know why? Any setting I must change?
http://prntscr.com/jn9aog
Logged
Juso3D
Moderator
Hero Member
*****
Posts: 909


Welcome to Gildor Forums


View Profile
Re: Umodel bash script to export all icons from Fortnite
« Reply #4 on: May 27, 2018, 22:07 »

It's just the way it shows it, since there is a alpha mask behind the character, once you export it to tga you will see this,


Alpha On



Alpha off...

« Last Edit: May 27, 2018, 22:13 by Blenux » Logged

Blender + Linux User Here.
Gildor
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 7958



View Profile WWW
Re: Umodel command line to export all icons from Fortnite
« Reply #5 on: May 27, 2018, 23:51 »

I've changed thread's name - replaced "bash script" to "command line", because there's nothing bash-specific here. Also I've updated command line help a little bit, removed "-all" option reference.
Logged
PeekaBooz
Newbie
*
Posts: 5


View Profile
Re: Umodel command line to export all icons from Fortnite
« Reply #6 on: May 28, 2018, 07:18 »

Thanks for answers! Really appreciate it!
Logged
PeekaBooz
Newbie
*
Posts: 5


View Profile
Re: Umodel command line to export all icons from Fortnite
« Reply #7 on: May 28, 2018, 08:25 »

For future people interested in how this works, I'll write how I got it working...

  • 1. Download and extract the Umodel into a folder on your desktop
  • 2. Create a file called fortnite.bat
  • 3. Edit fortnite.bat with a text editor
Code:
umodel.exe -path="C:/Program Files/Epic Games/Fortnite" -out=\ExportOutput -export */UI/Foundation/Textures/Icons/*
  • 4. Now open the Command Prompt (CMD on Windows), and navigate to the fortnite.bat (using "cd C:/path/to/fortnite.bat")
  • 5. In the Command Prompt, now run "fortnite.bat"

You will be prompted for an AES key:
0x9D8C9A4A4FA082F213EED604B6E756237181685EEDA82216437617D7AA5231AF
This key is changed every new update. How to find the new one? Google Smiley

Game Version as of date:
Unreal Engine 4.19


This will save all the Images from the Fortnite game into the ExportOutput folder in the UModel folder on your desktop.

These files are now in a .TGA format, and they include an alpha channel. To convert these TGA files into transparent PNG files I used ImageMagick with PHP.

If you're using a linux DEB server with PHP7, you may install ImageMagick easily by running this command on your server:
Code:
sudo apt-get install php-imagick

Code:
<?php
// create new imagick object from image.jpg
$im = new Imagick"T-Constructor-HID-Constructor-009-SR-T01-L.tga" );

// change format to png
$im->setImageFormat"png" );

// output the image to the browser as a png
header"Content-Type: image/png" );
echo 
$im;


Voila~ Now you got a transparent background PNG image from the TGA files exported from the Fortnite Game engine!
« Last Edit: May 28, 2018, 08:35 by PeekaBooz » Logged
Juso3D
Moderator
Hero Member
*****
Posts: 909


Welcome to Gildor Forums


View Profile
Re: Umodel command line to export all icons from Fortnite
« Reply #8 on: May 28, 2018, 12:09 »

The way I batch convert them is by using Sagethumbs extension for Windows,



Logged

Blender + Linux User Here.
Gildor
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 7958



View Profile WWW
Re: Umodel command line to export all icons from Fortnite
« Reply #9 on: May 28, 2018, 12:52 »

I'm using FastStone Image Browser for image conversion - when I need to upload tga to web (tga doesn't work in browsers). There's no needs to use any command line, external tools, and php scripting.
Logged
BlendSkill
Jr. Member
**
Posts: 40


View Profile
Re: Umodel command line to export all icons from Fortnite
« Reply #10 on: May 18, 2019, 17:21 »

What is the command if I want to save all the contents of the pak? And it is possible to get a list of files in a text file?
Logged
Gildor
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 7958



View Profile WWW
Re: Umodel command line to export all icons from Fortnite
« Reply #11 on: May 18, 2019, 18:00 »

Code:
umodel -path=... -game=... -export *.uasset
This will export content from ALL pak files. If you want a particular pak file, you should isolate it in some directory, i.e. copy it somewhere without having other paks in the same directory.
Logged
ioner
Newbie
*
Posts: 1


View Profile
Re: Umodel command line to export all icons from Fortnite
« Reply #12 on: July 11, 2021, 04:49 »

Is there a way to provide a aes key?
Logged
Gildor
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 7958



View Profile WWW
Re: Umodel command line to export all icons from Fortnite
« Reply #13 on: July 11, 2021, 09:55 »

Is there a way to provide a aes key?
https://www.gildor.org/smf/index.php/topic,7544.0.html
Logged
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Leviathan design by Bloc | XHTML | CSS