Gildor's Forums

Author Topic: Building the code  (Read 8231 times)
FunGames
Jr. Member
**
Posts: 53


View Profile
Re: Building the code
« Reply #45 on: January 20, 2019, 17:45 »

I still have an issue with the build and I really dont know how to fix it

Quote
Generating makefile from UmodelTool/umodel.project ...
Gathering dependency info ...
Makefile generated.
Using Visual Studio Community 2017 [32 bit] found at "D:\Fabian\Programme\VisualStudio" ...
CALLING jom makefile-vc-win32
lzo_init.c
uncompr.c
crc32.c
adler32.c
lzo1x_d2.c
Image.cpp
inffast.c
inftrees.c
ColorBlock.cpp
DirectDrawSurface.cpp
inflate.c
lzxd.c
pngerror.c
png.c
pngtrans.c
pngrio.c
pngset.c
pngget.c
lz4.c
pngwio.c
pngrutil.c
bits.cpp
pngmem.c
pngpread.c
pngwrite.c
clamp.cpp
pngread.c
bptc-tables.cpp
dds.cpp
half-float.cpp
convert.cpp
decompress-etc.cpp
decompress-eac.cpp
file-info.cpp
decompress-bptc.cpp
misc.cpp
pngrtran.c
texture.cpp
rijndael.c
pngwutil.c
pngwtran.c
decompress-bptc-float.cpp
astc_percentile_tables.cpp
softfloat.cpp
PVRTDecompress.cpp
astc_integer_sequence.cpp
astc_misc.cpp
astc_partition_tables.cpp
astc_color_unquantize.cpp
astc_block_sizes2.cpp
astc_quantization.cpp
astc_symbolic_physical.cpp
jom: D:\Fabian\Desktop\PakBrowser\Umodel\UModel\makefile-vc-win32 [.\obj\umodel-win32\umodel.res] Error 2
astc_weight_quant_xfer_tables.cpp
astc_decompress_symbolic.cpp
astc_image_load_store.cpp
Build time: 5.5 sec
Logged
Gildor
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 7899



View Profile WWW
Re: Building the code
« Reply #46 on: January 20, 2019, 20:14 »

I have VS2017 installed, however I can't reproduce the problem. I use VS 15.9.3, and I see that 15.9.5 is available. However I can't update it, this will give me some troubles with my work (will need to FULLY rebuild ALL projects which use it). BTW, which VS version (EXACTLY) do you use? May be you have OLDER one?

At the same time, in your log I see only part of information. I see that it is failed to build some ASTC (external library) source file - not the very first time when this library adds problems! If you'd be able to show me full error message for that file, I'd probably be able to check what could be wrong there without having compiler.
Logged
FunGames
Jr. Member
**
Posts: 53


View Profile
Re: Building the code
« Reply #47 on: January 20, 2019, 20:36 »

I was able to fix the error by my own. Thanks for your response
Logged
Gildor
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 7899



View Profile WWW
Re: Building the code
« Reply #48 on: January 20, 2019, 20:40 »

What was the problem then?
Logged
FunGames
Jr. Member
**
Posts: 53


View Profile
Re: Building the code
« Reply #49 on: January 20, 2019, 20:46 »

The script wasn't able to find the rc.exe so I manually moved it to the build tools folder but I forgot to copy the rcdll.dll and this was needed to run rc.exe
« Last Edit: January 20, 2019, 20:48 by FunGames » Logged
Diran
Newbie
*
Posts: 4


View Profile
Re: Building the code
« Reply #50 on: January 20, 2021, 03:50 »

I don't know much at all about Visual Studio or other general coding, but I got this error when running 'build.sh' with the Win64 Debug config:

Code:
>------ Build started: Project: build, Configuration:  ------
  '"bash.exe"' is not recognized as an internal or external command,
  operable program or batch file.

Build failed.

[EDIT: I got the bash error resolved but I get this now, so I think I have no idea what I'm doing.
Code:
>------ Build started: Project: build, Configuration:  ------
  build.sh: [: ==: binary operator expected
  build.sh: [: ==: binary operator expected
  build.sh: [[: command not found
  build.sh: ${PLATFORM:0:3}: bad substitution
  build.sh: GENMAKE_OPTIONS+= DEBUG=1: command not found
  Generating makefile from UmodelTool/umodel.project ...
  C:\WINDOWS\system32\Make.exe: Nothing to be done for `obj/umodel-vc-win64-debug.mak'.

Build succeeded.
]

I wanted to make a 64-bit version to not get an allocation error like you suggest here and use this guy's code but I don't know where to insert these lines either :/ https://www.gildor.org/smf/index.php?topic=3333.0
« Last Edit: January 20, 2021, 04:21 by Diran » Logged
Gildor
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 7899



View Profile WWW
Re: Building the code
« Reply #51 on: January 20, 2021, 10:47 »

"Bad allocation size" error means that wrong memory block size is stored in uasset/upk, it doesn't mean that "32 bits it not enough for this".
Logged
Bunneh
Newbie
*
Posts: 2


View Profile
Re: Building the code
« Reply #52 on: February 11, 2021, 07:19 »

Hey
I was playing with the source code of UE Viewer and building it and everything worked perfectly fine
except when I try to open an asset it gives me an
AsynyPackage ... .uasset has unversioned properties, dropping

I don't really know what to do.
Logged
Gildor
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 7899



View Profile WWW
Re: Building the code
« Reply #53 on: February 11, 2021, 10:23 »

The Fortnite-specific stuff is not in git.
Logged
Bunneh
Newbie
*
Posts: 2


View Profile
Re: Building the code
« Reply #54 on: February 11, 2021, 10:59 »

Alright thx.
Logged
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Leviathan design by Bloc | XHTML | CSS