Gildor's Forums

Author Topic: BnS - Animation problem  (Read 1285 times)
Pinstripe
Sponsor
Newbie
*
Posts: 34


View Profile
BnS - Animation problem
« on: September 09, 2017, 15:45 »

Hello,
I've found a problem with BnS animations import. Not all animations has this problem, only those with this setting in config:

Code:
[AnimSet]
bAnimRotationOnly=1

Preview of the problem:


It should looks like this:


As you can see the problem is in the translation. Do you have some idea how to fix this problem?
When i'm trying to use translation "Use from AnimSet", it looks like it doesnt have root bone.

Thanks!
Logged
Gildor
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 7926



View Profile WWW
Re: BnS - Animation problem
« Reply #1 on: September 09, 2017, 17:16 »

What about 2 other translation modes?
Logged
Pinstripe
Sponsor
Newbie
*
Posts: 34


View Profile
Re: BnS - Animation problem
« Reply #2 on: September 17, 2017, 13:33 »

Sorry for late reply.
When i use other 2 options it looks like it doesnt have root bone. I'm not 100% sure how to fix it.

Use From AnimSet
https://gyazo.com/82349cadcff7844a887976f377ae2061

Force Mesh Translation
https://gyazo.com/a5a91c10496b6a4b609af67ff24527b4
Logged
Gildor
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 7926



View Profile WWW
Re: BnS - Animation problem
« Reply #3 on: September 17, 2017, 13:36 »

Did you try this animation inside UModel, also with different translation modes?
Logged
Pinstripe
Sponsor
Newbie
*
Posts: 34


View Profile
Re: BnS - Animation problem
« Reply #4 on: September 17, 2017, 14:20 »

Yes i did, its the same as in 3ds max. I just need to import it in the center with working root bone.
This problem has just models with this anim set as i wrote in last reply:
Code:
[AnimSet]
bAnimRotationOnly=1
Logged
Gildor
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 7926



View Profile WWW
Re: BnS - Animation problem
« Reply #5 on: September 17, 2017, 14:30 »

Yes i did, its the same as in 3ds max. I just need to import it in the center with working root bone.
I can't do anything with this then. Everything works as it should. Possible reasons of the problem:
1) this animset was created for a different model
2) animation settings are wrong and set up in some different way - you may try to edit .config file for animation in attempt to make it better (very advanced task, you should know what you do)
3) this game has something customized in animation system
4) may be a problem with umodel, but this is very unlikely - in most cases everything works as it should.
Quote
This problem has just models with this anim set as i wrote in last reply:
Code:
[AnimSet]
bAnimRotationOnly=1
Try to remove .config file and import animation again. This is the case #2 - "animation settings are wrong".
Logged
Pinstripe
Sponsor
Newbie
*
Posts: 34


View Profile
Re: BnS - Animation problem
« Reply #6 on: September 17, 2017, 16:12 »

Thank you for your answer. Animation is made for the model. I tried to change animation setting according to working animations, but nothing. I think the problem will be in the animations.
Really thank you for your help.
Have a nice day!
Logged
Puzzle
Newbie
*
Posts: 23


View Profile
Re: BnS - Animation problem
« Reply #7 on: November 24, 2018, 15:12 »

ive the same problem and cant found way to solve it ..

trying to increase the scale of the bone I get a fluid animation but parts of the mesh are deformed due to this ..

I suppose the problem must come from there

we would greatly appreciate the help as it happens with most monsters of bns
Logged
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Leviathan design by Bloc | XHTML | CSS