Gildor's Forums

Author Topic: Lineage2 Model Question.  (Read 30827 times)
Gildor
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 7973



View Profile WWW
Re: Lineage2 Model Question.
« Reply #15 on: November 21, 2008, 18:25 »

It's possible, that model was ripped from the game. My tool allows this too. You can load model at leat into MilkShape mesh editor.
Logged
SABREWULF
L2tool User
Newbie
*****
Posts: 25



View Profile
Re: Lineage2 Model Question.
« Reply #16 on: November 22, 2008, 01:51 »

Here i give u some links of model vievers and editors that i upload on rapidshare

(links are removed)

Thats nearly all ....  tomorow i will send u Model editor and viever  to WarcrafIII models and 3 models to it for u to see how it works.  Maybe u do the grafic interface to your model editor using some files with all this editors ..... it wold be cool....

Try all this vievers and maybe together we will do something  importent (me u and others)

I really want to help and i really need yours help too.
« Last Edit: November 30, 2008, 15:05 by gildor » Logged
SABREWULF
L2tool User
Newbie
*****
Posts: 25



View Profile
Re: Lineage2 Model Question.
« Reply #17 on: November 22, 2008, 08:04 »

I unpack your viever to my game folder and run it by cmd.
i write comend "umodel LineageNpcs" and wait and saw grafic interface but only 1 model  now my question is  how to change moder from 1 to another what is the comand to it and how to extrakt and save files with models(with skeletons)  to new created folder specialy for it. And where are grafic textures?


Also i send u another link  for u to see warcraft III model editors with 3 moodels for it  unfotunatly i forgotthat for second  model editor for W3 u ned a  instal game w3 and frozen throne sory.

(link removed)

But first viever works normal
« Last Edit: November 30, 2008, 15:05 by gildor » Logged
Gildor
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 7973



View Profile WWW
Re: Lineage2 Model Question.
« Reply #18 on: November 22, 2008, 15:08 »

Quote
Here i give u some links of model vievers and editors that i upload on rapidshare
Heh ... I don't understand, why you have posted these links? I don't need this software. And I have no trouble with creating GUI for umodel - I'm simply have no time and wish for this. Most people, I think, have no troubles with command-line tool.
I have other projects too, umodel is a priority for a few last months, but later its development will be much less active.

Quote
saw grafic interface but only 1 model  now my question is  how to change moder from 1 to another
Press <H> key, and you'll see the help. This is described in readme.txt and on umodel page. Use PgUp/PgDn to browse all loaded objects.

Quote
what is the comand to it and how to extrakt and save files with models(with skeletons)  to new created folder specialy for it.
Program will extract objects to current working directory. You can also do the following:
Code:
mkdir extracted
cd extracted
..\umodel -path=.. -export <package_name>
This will extract all files from package into 'extracted' directory.
Logged
SABREWULF
L2tool User
Newbie
*****
Posts: 25



View Profile
Re: Lineage2 Model Question.
« Reply #19 on: November 22, 2008, 18:03 »

Tell me why sometimes your viever dont show all models like here?

http://rapidshare.com/files/166278792/Prove.bmp.html

And tell me how to extract models that we play (u know  Dark Elfs Elfs Humans Orc Kamaels Drvawes ) ?
Logged
SABREWULF
L2tool User
Newbie
*****
Posts: 25



View Profile
Re: Lineage2 Model Question.
« Reply #20 on: November 22, 2008, 18:13 »

Program will extract objects to current working directory. You can also do the following:
Code:

mkdir extracted
cd extracted
..\umodel -path=.. -export <package_name>

This will extract all files from package into 'extracted' directory.

Idont understant this example canu  write this  step by step?
Logged
Gildor
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 7973



View Profile WWW
Re: Lineage2 Model Question.
« Reply #21 on: November 22, 2008, 21:36 »

Quote
Tell me why sometimes your viever dont show all models like here?
Some material types are not supported now, and displayed with "default" texture.

Quote
And tell me how to extract models that we play (u know  Dark Elfs Elfs Humans Orc Kamaels Drvawes ) ?
These models are consists from multiple parts: head, hear, left arm, right arm etc. All these parts are separate meshes, which are joined together on a single skeleton. You can extract each part and combine them using MilkShape in any combination.

Quote
Idont understant this example canu  write this  step by step?
Some example ... To extract mesh, which is on your screenshot, use command
  umodel.exe -extract LineageNPCs priest_of_dusk_m00
Mesh will be extracted to file priest_of_dusk_m00.psk, which will be placed near umodel.exe file.
Logged
SABREWULF
L2tool User
Newbie
*****
Posts: 25



View Profile
Re: Lineage2 Model Question.
« Reply #22 on: November 22, 2008, 22:16 »

i enter the "cmd"
Then D:
now i am on partition D
then cd Games
Now i am on D:\Games
then cd Gracia
and now i am on D:\Games\Gracia
now i am  write umodel.exe and program runs i think
and now i writhe the same what u show me
 -extract LineageNPCs priest_of_dusk_m00

and somthing hapend but  i dont have any new files coz the  are no extracted neather to folder calls "extracted" and nather naear program exe file ..    Why?
Logged
Gildor
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 7973



View Profile WWW
Re: Lineage2 Model Question.
« Reply #23 on: November 23, 2008, 00:22 »

Can you post program output here?
When you type "umodel.exe" and press <Enter>, program will display its usage information.
If you will type "-extract LineageNPCs priest_of_dusk_m00" and press <Enter>, system will simply say to you, that there is no such system command "-extract" Smiley
You should type "umodel.exe -extract LineageNPCs priest_of_dusk_m00" as a single line!
To check, whether any file was created, you can type "dir" and press <Enter> - system will display all files in a current directory.
Possibly, you are already know all these things, I don't know your experience with command line applications.
Logged
SABREWULF
L2tool User
Newbie
*****
Posts: 25



View Profile
Re: Lineage2 Model Question.
« Reply #24 on: November 23, 2008, 05:46 »

i enter the "cmd"
Then D:
now i am on partition D
then cd Games
Now i am on D:\Games
then cd Gracia
and now i am on D:\Games\Gracia
now i am  write:
umodel.exe -extract LineageNPCs priest_of_dusk_m00

and still nothing
Logged
Gildor
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 7973



View Profile WWW
Re: Lineage2 Model Question.
« Reply #25 on: November 23, 2008, 13:12 »

Quote
and still nothing
That's impossible. Either 'cmd', or 'umodel' should output something (at least, error message). Without this output I cannot understand, what you are doing wrong.
Logged
SABREWULF
L2tool User
Newbie
*****
Posts: 25



View Profile
Re: Lineage2 Model Question.
« Reply #26 on: November 23, 2008, 15:09 »

http://rapidshare.com/files/166548399/Step_by_step.rar.html

Just download it watch and tell me whats wrong.
Logged
Gildor
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 7973



View Profile WWW
Re: Lineage2 Model Question.
« Reply #27 on: November 23, 2008, 16:01 »

You must type
  umodel.exe -extract LineageNPCs priest_of_dusk_m00
but typed
  umodel.exe -extractLineageNPCs priest_of_dusk_m00

There should be a space after "-extract", this is a command to execute by umodel! "LineageNPCs" is a package name to load. You was supplied command "extractLineageNPCs" for umodel, and it was displayed usage information because of parameters error.
Logged
SABREWULF
L2tool User
Newbie
*****
Posts: 25



View Profile
Re: Lineage2 Model Question.
« Reply #28 on: November 23, 2008, 19:43 »

I wrothe comend

umodel.exe -export LineageNPCs

and it works now  program extacted lots of files near itself  not to folder extracted

formats of those file are two (psa & tga) the first one i dont know.
Are those psa are models and tga are textures for it?
Logged
Gildor
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 7973



View Profile WWW
Re: Lineage2 Model Question.
« Reply #29 on: November 23, 2008, 21:08 »

Quote
not to folder extracted
You should execute command list I was posted in a post #18 above to extract files to a different directory.

PSK file is a mesh, PSA file is animations. Textures should be extracted separately, for your situation this is LineageNpcsTex package (utx file).
« Last Edit: November 23, 2008, 21:18 by gildor » Logged
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Leviathan design by Bloc | XHTML | CSS